soed_vampyr_tilsideSusi siger, hun har set en død i live. Ali vil se vampyren, før han tror på det. En vampyr kan ikke tåle dagslys, så de aftaler at mødes om aftenen. Susi har mad med og Ali en mobil, så han kan tage et billede. De venter længe. Endelig hører de en lyd.

Hardback, 1. udgave 2016

Nu kan jeg læse en bog helt selv!
Læsebøger på flere trin med en sammenhængende historie og opgaver formet som ordkort, med ordene fra teksten, dominobrikker, ordlege, tjeksider, skriv-med og skriv-selv opgaver.

Læs Lydret er en serie læsepædagogisk bearbejdede lette lydrette bøger med gratis opgaver til den allerførste læsning. Bøgerne er inddelt i trin 0, trin 1, trin 2 og trin 3, og de er beregnet til læsekurser, læsebånd og den daglige læseundervisning.

Trin 0
De absolut første sammenhængende læsetekster, en elev magter, når han har lært lydene og skal til at sætte dem sammen til ord og sætninger. Trin 0 består af lydrette ord og 24 af de 120 almindelige ord. Der er kun enstavelsesord på 1-2 bogstaver og med 1 konsonant i forlyd og udlyd. 1-2 linier pr side.

Trin 1
Består af lydrette ord, 64 af de almindelige ord. Der er kun enstavelsesord på 1-3 bogstaver og med 1 konsonant i forlyd og udlyd. 1-4 linier pr side.

Trin 2
Består af lydrette ord på 2-4 bogstaver, 1-2 stavelser, få ord med 2 konsonanter i for- og udlyd og
e-lyden ( ə ) i udlyd. 85 af de 120 almindelige ord og 2-3 linier pr side

Trin 3
Dette trin har lydrette ord på 1-6 bogstaver, 1-3 stavelser, en- og flerstavelsesord med konsonantklynger i for- og udlyd, betingede udtaler af g, t og d. 120 almindelige ord, 4-5 linier pr side.

Lektørudtalen lød blandt andet:

“Bogen er meget let at læse og tegningerne passer fint til historien.”

”Trin 3 betyder, at de lydrette ord har mellem 1 og 6 bogstaver, samt en- og flerstavelsesord har konsonantklynger i for- og udlyd. Anbefales til læsetræning for 0.-2. klasse og derfor er indkøb til skolens PLC og børnebiblioteket oplagt.”

Karsten Boll, Lektørudtalelse oktober 2016


Skolestart skrev blandt andet:

”Jeg bliver altid glad, når der kommer nye læsebøger til børnene i børnehaveklassen, for hold da op hvor vil de gerne læse.

De senere år har der virkelig været rift om bøgerne på Trin 3, så det er meget kærkomment med et par nye titler.

Begge bøger ser appetitlige ud, og jeg er fan af, at forlaget benytter sig af forskellige illustratorer, så man inspirerer bredt.”

Bodil Høeg, Skolestart november 2016