kanin_paa_tur_til_sideFar Kanin er på tur med Ninus og Balu. De slår telt op ved søen. Mens far læser avis, samler Ninus og Balu brænde til et bål. De hører en puslen – er det en ulv?

Hardback, 1. udgave 2016

Nu kan jeg læse en bog helt selv!
Læsebøger på flere trin med en sammenhængende historie og opgaver formet som ordkort, med ordene fra teksten, dominobrikker, ordlege, tjeksider, skriv-med og skriv-selv opgaver.

Læs Lydret er en serie læsepædagogisk bearbejdede lette lydrette bøger med gratis opgaver til den allerførste læsning. Bøgerne er inddelt i trin O, trin 1, trin 2 og trin 3, og de er beregnet til læsekurser, læsebånd og den daglige læseundervisning.

Trin 0
De absolut første sammenhængende læsetekster, en elev magter, når han har lært lydene og skal til at sætte dem sammen til ord og sætninger. Trin O består af lydrette ord og 24 af de 120 almindelige ord. Der er kun enstavelsesord på 1-2 bogstaver og med 1 konsonant i forlyd og udlyd. 1-2 linier pr side.

Trin 1
Består af lydrette ord, 64 af de almindelige ord. Der er kun enstavelsesord på 1-3 bogstaver og med 1 konsonant i forlyd og udlyd. 1-4 linier pr side.

Trin 2
Består af lydrette ord på 2-4 bogstaver, 1-2 stavelser, få ord med 2 konsonanter i for- og udlyd og
e-lyden ( ə ) i udlyd. 85 af de 120 almindelige ord og 2-3 linier pr side

Trin 3
Dette trin har lydrette ord på 1-6 bogstaver, 1-3 stavelser, en- og flerstavelsesord med konsonantklynger i for- og udlyd, betingede udtaler af g, t og d. 120 almindelige ord, 4-5 linier pr side.

Lektørudtalen lød blandt andet:

“Fin lille bog til begynderlæseren. De kulørte og sjove tegninger ikke blot understøtter læsningen, men tilfører også handling med små tegnede ting, der foregår i baggrunden. De fleste børn vil kunne identificere sig med Kanin. Bogen kan anvendes til elever, der er ved at knække læsekoden.”
“Anbefales til indkøb på PLC og folkebibliotek.”

Ingelise Blom Hansen, Lektørudtalelse oktober 2016

Skolestart skrev blandt andet:

”Med de to nye bøger i serien Læs Lydret, bliver der atter kø ved bogkassen. Bøgerne er et hit i min børnehaveklasse og består af Læs Lydret 0, som er de allerførste sammenhængende tekster og Læs Lydret 2, som består af lydrette ord på 2-4 bogstaver og 1-2 stavelser.”
”Der er lidt for enhver, og det er heldigvis stadig dejligt, at have en rigtig bog imellem hænderne.”

Ingelise Haag, Skolestart december 2016