ib_skaleret_til_sideMy er i Ry, her vil Ib også bo. På en cykeltur bryder et uvejr løs, så de må søge i læ

Hardback, 1. udgave 2014.

Nu kan jeg læse en bog helt selv!
Læsebøger på flere trin med en sammenhængende historie og opgaver formet som ordkort, med ordene fra teksten, dominobrikker, ordlege, tjeksider, skriv-med og skriv-selv opgaver.
Læs Lydret er en serie læsepædagogisk bearbejdede lette lydrette bøger med gratis opgaver til den allerførste læsning. Bøgerne er inddelt i trin O, trin 1, trin 2 og trin 3, og de er beregnet til læsekurser, læsebånd og den daglige læseundervisning.

 

Trin 0
De absolut første sammenhængende læsetekster, en elev magter, når han har lært lydene og skal til at sætte dem sammen til ord og sætninger. Trin 0 består af lydrette ord og 24 af de 120 almindelige ord. Der er kun enstavelsesord på 1-2 bogstaver og med 1 konsonant i forlyd og udlyd. 1-2 linier pr side.

Trin 1
Består af lydrette ord, 64 af de almindelige ord. Der er kun enstavelsesord på 1-3 bogstaver og med 1 konsonant i forlyd og udlyd. 1-4 linier pr side.

Trin 2
Består af lydrette ord på 2-4 bogstaver, 1-2 stavelser, få ord med 2 konsonanter i for- og udlyd og
e-lyden ( ə ) i udlyd. 85 af de 120 almindelige ord og 2-3 linier pr side.

Trin 3
Dette trin har lydrette ord på 1-6 bogstaver, 1-3 stavelser, en- og flerstavelsesord med konsonantklynger i for- og udlyd, betingede udtaler af g, t og d. 120 almindelige ord, 4-5 linier pr side.

Folkeskolen skrev blandt andet:
Det er imponerende, at forfatterne med så små og få ord har formået at skrive historier, som fungerer. Der er plads til både gys og grin i bøgerne.
Bøgerne er med fast bind, og læserne vil opleve, at de sidder med en rigtig bog. Begge historier er levende fortalt i illustrationerne, hvilket er væsentligt for de yngste læsere, så de har andre ledetråde at støtte sig til, hvis bogstaverne driller. Dette er en serie, som bør findes på alle skolebiblioteker og inklusionscentre.”
Bente Qvist Okholm, Folkeskolen 23. maj 2014

Lektørudtalelsen lød blandt andet:

Selv begynderlæseren skal have en “rigtig bog” – virker det som om forlaget gerne vil signalere. Dette lykkes særdeles godt, et rigtigt flot bogudstyr, med maleriagtige farvelagte tegnede sider, er det første indtryk man får, når man møder bogen.

Seriøsitet og kvalitet hele vejen igennem, her er den læsepædagogiske linje klar, og man kan undre sig over, at det kan lade sig gøre med så få ord, at kreere en historie – flot.

Boy Olesen, Lektørudtalelse maj 2014
Tale-Høre-Nyt skrev blandt andet:

Læs Lydret serien er utrolig populær hos begynderlæserne. Nu kan de nemlig læse en bog helt selv og få lyst til at læse mere. Og vi ved alle, at man bliver en dygtig læser ved at læse.”
Skolestart skrev blandt andet:
Hvor er det skønt, at denne gode serie nu er udvidet med et endnu lettere trin, nemlig niveau 0. Serien er et hit hos eleverne i børnehaveklassen. Herlige små bøger i et flot layout og solid kvalitet – oveni købet til en god pris. Det er altid skønt, når der kommer nye bøger på det allerletteste trin, og de tre bøger i Læs Lydret-serien er så lette, at eleverne i børnehaveklassen kan opleve glæden ved at læse en bog helt for sig selv.
Lene Krogh Larsen, Skolestart maj 2015