pif_paf_en_ulv_tilsideFar og Hugo skal skyde på mål med et gevær ude i haven. Det er nu ikke helt let at ramme det rigtige – det opdager Fido!

Hardback, 1. udgave 2014.

Nu kan jeg læse en bog helt selv!
Læsebøger på flere trin med en sammenhængende historie og opgaver formet som ordkort, med ordene fra teksten, dominobrikker, ordlege, tjeksider, skriv-med og skriv-selv opgaver.
Læs Lydret er en serie læsepædagogisk bearbejdede lette lydrette bøger med gratis opgaver til den allerførste læsning. Bøgerne er inddelt i trin O, trin 1, trin 2 og trin 3, og de er beregnet til læsekurser, læsebånd og den daglige læseundervisning.

Trin 0
De absolut første sammenhængende læsetekster, en elev magter, når han har lært lydene og skal til at sætte dem sammen til ord og sætninger. Trin O består af lydrette ord og 24 af de 120 almindelige ord. Der er kun enstavelsesord på 1-2 bogstaver og med 1 konsonant i forlyd og udlyd. 1-2 linier pr side.

Trin 1

Består af lydrette ord, 64 af de almindelige ord. Der er kun enstavelsesord på 1-3 bogstaver og med 1 konsonant i forlyd og udlyd. 1-4 linier pr side.

Trin 2
Består af lydrette ord på 2-4 bogstaver, 1-2 stavelser, få ord med 2 konsonanter i for- og udlyd og
e-lyden ( ə ) i udlyd. 85 af de 120 almindelige ord og 2-3 linier pr side.

Trin 3
Dette trin har lydrette ord på 1-6 bogstaver, 1-3 stavelser, en- og flerstavelsesord med konsonantklynger i for- og udlyd, betingede udtaler af g, t og d. 120 almindelige ord, 4-5 linier pr side.

Folkeskolen skrev blandt andet:

”Det er imponerende, at forfatterne med så små og få ord har formået at skrive historier, som fungerer. Der er plads til både gys og grin i bøgerne.”

”Bøgerne er med fast bind, og læserne vil opleve, at de sidder med en rigtig bog. Begge historier er levende fortalt i illustrationerne, hvilket er væsentligt for de yngste læsere, så de har andre ledetråde at støtte sig til, hvis bogstaverne driller. Dette er en serie, som bør findes på alle skolebiblioteker og inklusionscentre.”

Bente Qvist Okholm, Folkeskolen 23. maj 2014