nini_og_momo_tilsideNini, Momo, Nana og Gry øver dans og musik. De skal optræde i byen på søndag. Midt i det hele bliver der også tid til at bage kager – masser af kager!;

Hardback, 1. udgave 2016

Nu kan jeg læse en bog helt selv!
Læsebøger på flere trin med en sammenhængende historie og opgaver formet som ordkort, med ordene fra teksten, dominobrikker, ordlege, tjeksider, skriv-med og skriv-selv opgaver.

Læs Lydret er en serie læsepædagogisk bearbejdede lette lydrette bøger med gratis opgaver til den allerførste læsning. Bøgerne er inddelt i trin 0, trin 1, trin 2 og trin 3, og de er beregnet til læsekurser, læsebånd og den daglige læseundervisning.

Trin 0
De absolut første sammenhængende læsetekster, en elev magter, når han har lært lydene og skal til at sætte dem sammen til ord og sætninger. Trin 0 består af lydrette ord og 24 af de 120 almindelige ord. Der er kun enstavelsesord på 1-2 bogstaver og med 1 konsonant i forlyd og udlyd. 1-2 linier pr side.

Trin 1
Består af lydrette ord, 64 af de almindelige ord. Der er kun enstavelsesord på 1-3 bogstaver og med 1 konsonant i forlyd og udlyd. 1-4 linier pr side.

Trin 2
Består af lydrette ord på 2-4 bogstaver, 1-2 stavelser, få ord med 2 konsonanter i for- og udlyd og
e-lyden ( ə ) i udlyd. 85 af de 120 almindelige ord og 2-3 linier pr side

Trin 3
Dette trin har lydrette ord på 1-6 bogstaver, 1-3 stavelser, en- og flerstavelsesord med konsonantklynger i for- og udlyd, betingede udtaler af g, t og d. 120 almindelige ord, 4-5 linier pr side.

Lektørudtalen lød blandt andet:

“En sød lille historie om musik og dans, som mange piger i indskolingen vil kunne identificere sig med. Illustrationer understøtter historien, og er tegnet i en douche farvepalet. Den er læsepædagogisk bearbejdet og indeholder mange lydrette ord og de 120 mest almindelige ord. Det er svært at sammenlige sværhedsgraden med andre letlæsningsbøger, da lix og lettal ikke er oplyst.”

”Det er en god letlæsningsbog, som anbefales til skolernes PLC og folkebiblioteker.”

Stine Bille, Lektørudtalelse oktober 2016

Skolestart skrev blandt andet:

”Jeg bliver altid glad, når der kommer nye læsebøger til børnene i børnehaveklassen, for hold da op hvor vil de gerne læse.

De senere år har der virkelig været rift om bøgerne på Trin 3, så det er meget kærkomment med et par nye titler.

Begge bøger ser appetitlige ud, og jeg er fan af, at forlaget benytter sig af forskellige illustratorer, så man inspirerer bredt.”

Bodil Høeg, Skolestart november 2016